40-luvun Mainos Lehmus oli aito ”madmen” -mainostoimisto
Tupakan savua ilmassa, pitkiä päiviä, välillä myös pitkiä lounaita, ideoita pursui, lennokkaita ajatuksia ja tekoja. Suomessa elettiin suuren kasvun aikaa. Mainos Lehmus oli luomassa mainonnan suuntaviivoja: aito ”madmen”-mainostoimisto siis!
Parhaimmillaan toimisto työllisti Tampereella noin 50 ja Helsingissä noin 20 mainonnan ammattilaista.
Toimisto kuului tuolloin Suomen Top Ten – kymmenikköön.
Suosittu amerikkalainen Madmen-draamasarja kertoo fiktiivisellä otteella 1960 -luvun mainostoimistomaailmasta.
Tuon ajan on elänyt myös Mainos Lehmus, siihen itse vahvasti vaikuttaen. Silloinen Mainos Lehmus aloitti toimintansa Tampereella jo pian toisen maailmansodan jälkeen ja ensimmäiset vuosikymmenet toimisto synnytti osaltaan suomalaisen mainonnan historiaa. Edelläkävijän maine ja monet tunnetut työntekijät, joista myöhemmin kasvoi mm. arvostettuja taiteilijoita, olivat osaltaan rakentamassa sekä Mainos Lehmuksen että suomalaisen
mainonnan kestävää kivijalkaa.
Mainos Lehmus panosti laatuun toimintansa alusta alkaen. Monet asiakkaat kasvoivat alojensa ykkösiksi ja vaikuttavat edelleen niin suomalaisessa kuin kansainvälisessäkin liike-elämässä.
2020-luvun Mainos Lehmus on edelleen edelläkävijä, ennakkoluuloton ja luova kokonaisvaltaisen markkinoinnin taitaja. Toimintakonsepti on viimeisten vuosikymmenien saatossa toki muuttunut, nyt verkostoidutaan sen sijaan, että yrityksen henkilökunnan määrä kasvaisi. Nykyaikainen tapa toimia on asiakkaalle tietenkin myös ”vanhaa mallia” edullisempi: verkostoitumisen kautta vain se osa tiimiä, jota kulloinkin tarvitaan, työskentelee ja näin kulut pysyvät tiukasti kurissa.
Tiesitkö tämän?

Mainos Lehmus Oy:n perustajan Esko Lehmuksen isä Antti Lehmus suunnitteli Tampereen Pyrinnön merkin 1900-luvun alussa.

Ensimmäiset jääkiekon MM-kisat järjestettiin Suomessa vuonna 1965 Tampereen jäähallissa. MM-turnauksen mainonnan suunnitteli ja toteutti Mainos Lehmus Oy. Taiteilija Kimmo Kaivanto työskenteli Mainos Lehmuksen graafisella osastolla ja suunnitteli mm. kisatunnuksen. Kimmo suunnitteli myös Tapparan merkin.